Kémeri Erzsébet (Téglási lakos, aki gyermekkorában a szomszédban lakott testvéreivel. A fiútestvér volt gyermekfelügyelő a József Attila Gyermekotthonban):
„Hajdanán,ott cicáztunk a kastély udvarán és a nagy platánfa árnyékában hanyatfekve bámultam az égbolt felhőiből fabrikált sok-sok mesefigurát...Istenem,de szép volt!!” (Degenfeld kastély Facebook oldalán)

Csizmadia Irene:
„Gyönyörű emlékeim vannak erről a kastélyról. A GYEREK KOROM. Igen, idejártam iskolába.” (Degenfeld kastély Facebook oldalán)

Tolnai Máté Mária:
„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó hírrel szolgálnak. Körülbelül 10 évvel ezelőtt voltunk a kastélyt megnézni nagyon elszomorított bennünket a látványa. A szüleimmel, három lánytestvéremmel és az öcsémmel együtt 1963-tól 1969-ig itt éltünk. Édesapám volt a Fiú Nevelőintézet főszakácsa. Nyáron ebben az udvarban ebédeltünk az intézetis gyerekekkel együtt. Szemben volt az ebédlő, jobbra az alsó szinten a konyha stb. Nagyon boldog gyerekkorunk volt itt, rengeteget sportoltunk, és még nagyon sokat mesélhetnék. Remélem, hogy egyszer tényleg megvalósul ennek a kastélynak a felújítása és mint vendég egyszer újra ott lehetünk.” (Facebook)